Съединените щати може да ескалират украинския конфликт през 2024 г., ако

...
Съединените щати може да ескалират украинския конфликт през 2024 г., ако
Коментари Харесай

Косачев: Вашингтон може да ескалира конфликта в Украйна по време на изборите през 2024 г.

Съединените щати може да ескалират украинския спор през 2024 година, в случай че една от партиите има потребност от това, с цел да получи спомагателни гласове на президентските избори в страната. Това сподели заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев в изявление за aif.ru, оповестява ТАСС.

" Това е доста рискова обстановка, тъй като американците не се двоумят да употребяват външната политика в полза на своята вътрешнопартийна битка. Ако една или друга партия има потребност от усилване на ескалацията на украинското направление, с цел да получи спомагателни гласове на изборите, те ще го създадат. Така че фактът, че президентската акция в Съединени американски щати, чиято кулминационна точка е през 2024 година, може да се окаже доста неподходящо, в случай че не и съдбовно събитие. Не мога да кажа, че безусловно ще има ескалация, само че има подобен риск, това е явно за мен. Непредсказуемостта на американското държание ще се усили ", съобщи сенаторът, запитан за въздействието на президентските избори в Съединени американски щати върху хода на спора.

Според Косачев ескалацията на военния спор с по-нататъшното потребление на по-тежки типове оръжия може да докара до увеличение на риска от потребление на нуклеарно оръжие. Той означи, че до момента не са се доближили до прага на потреблението му, само че има заплаха от това.

Както означи сенаторът, предходната година Вашингтон принуди украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от всевъзможни договаряния с Русия и към този момент няма желание да се връща към пътя на разговора.  " Те започнаха през март предходната година, само че бяха прекратени заради невижданото външно въздействие върху Украйна. И тогава президентът Зеленски със собствен декрет забрани на себе си и на всички други украински публични лица да водят такива договаряния. Това решение, несъмнено, беше подбудено от Съединени американски щати ", сподели Косачев. Сенаторът изрази мнение, че Съединените щати имат опция да анулират решението на Зеленски, само че към този момент не вижда желание да го създадат.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР